17 آذر 1397 - 11:12 شناسه خبر: 7326 نسخه چاپی

قیمت های جهانی مواد غذایی باز هم کاهش یافت

قیمت های جهانی مواد غذایی باز هم کاهش یافت
آخرین گزارش سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد از تغییرات قیمتی مواد غذایی در ماه نوامبر سال 2018 نشان دهنده کاهش 1/3 درصدی شاخص مواد غذایی نسبت به ماه گذشته است. قیمت مواد غذایی با این کاهش به پایین ترین سطح خود از ماه می سال 2016 رسیده است.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، شاخص کل مواد غذایی محاسباتی سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با 1/3 درصد کاهش نسبت به ماه گذشته در ماه نوامبر سال 2018 به 160/8 واحد رسیده است. در این دوره قیمت های جهانی روغن های نباتی، لبنیات، غلات و گوشت با کاهش رو به رو بوده اند در حالی که قیمت های جهانی شکر افزایش یافته است. 

 

قیمت های جهانی غلات در ماه نوامبر با 1/1 درصد کاهش نسبت به ماه گذشته به طور میانگین 164 واحد بوده است. ذخایر بالای صادراتی  و همچنین افزایش رقابت های صادراتی قیمت های جهانی گندم را کاهش داده است. قیمت های جهانی برنج نیز به دنبال عرضه محصول جدید برنج به بازار کاهش یافته است به طوری که افزایش تقاضا از سوی کشور فیلیپین و کاهش تولید برنج معطر از سوی برخی کشورهای عمده تولیدکننده این محصول نتوانسته است روند قیمت های این کالا را صعوی کند. 

 

قیمت های جهانی روغن نباتی نیز با 5/7 درصد کاهش نسبت به ماه گذشته برای دهمین ماه متوالی کاهش یافته و به 125/3 واحد رسیده که نشان دهنده افت قیمت ها در گروه روغن های نباتی است. قیمت های جهانی روغن پالم در ماه نوامبر به دنبال افزایش ذخایر صادراتی این محصول از سوی کشورهای عمده صادرکننده و همچنین انقباض در قیمت های جهانی روغن های معدنی، با کاهش مواجه بوده است. قیمت های جهانی روغن سویا و روغن آفتابگردان نیز تحت تاثیر ذخایر بالای کشورهای اروپایی و آمریکا و برخی بازارهای نوظهور و همچنین چشم انداز مثبت تولید در کشورهای حوزه دریای سیاه با کاهش رو به رو بوده است. 

 

قیمت های جهانی لبنیات نیز به دنبال کاهش قیمت های جهانی جهانی کره، پنیر و پودر شیر کامل، 3/3 درصد نسبت به ماه گذشته کاهش یافته است. افت قیمت های جهانی این محصولات عمدتا تحت تاثیر ذخایر بالای صادراتی این محصولات از جانب کشورهای عمده صادرکننده بالاخص نیوزلند رخ داده است. قیمت های جهانی پودر شیر بدون چربی اما به دنبال تقاضای بالای وارداتی و تقاضای واردکنندگان برای دریافت سریعتر این محصول، اندکی افزایش یافته است.

 

قیمت های جهانی گوشت هم در ماه نوامبر به دنبال کاهش در قیمت های جهانی گوشت مرغ، خوک و گوسفندف افت اندکی را نشان می دهد به طوری که 7 درصد نسبت به مقدار مشابه خود در سال گذشته کاهش یافته است. قیمت های جهانی گوشت گاو در این دوره افزایش داشته اند. کاهش در قیمت های جهانی گوشت گوسفند با وجود ذخایر بالای صادراتی از سوی اقیانوسیه کاهش یافته اند به طوری که تقاضای بالای وارداتی این محصول از سوی کشورهای آسیایی هم نتوانسته کاهش قیمت های جهانی این محصول را خنثی کند. از سوی دیگر ذخایر بالای صادراتی سبب شده قیمت های جهانی گوشت خوک برای سومین ماه متوالی کاهش یابند. قیمت های جهانی گوشت مرغ هم با وجود تقاضای ضعیف برای این محصول همچنان سیر نزولی را طی کرده اند. اما قیمت های جهانی گوشت گاو پس از پنج ماه متوالی کاهش، روند افزایشی به خود گرفته است که عمدتا تحت تاثیر افزایش تقاضای این محصول از سوی بازارهای آسیایی بوده است. 

 

قیمت های جهانی شکر اما در ماه نوامبر با 7/7 درصد افزایش نسبت به ماه گذشته برای سومین ماه متوالی افزایش یافته است و به 183/1 واحد رسیده است. علت اصلی این افزایش، افت تولید کشور برزیل است به طوری که تولید شکر در مناطق جنوبی-مرکزی این کشور نسبت به سال گذشته 27 درصد کاهش یافته است. از سوی دیگر سهم نیشکر مورد استفاده برای تولید شکر از 47 درصد در سال 2017 به 35 درصد در سال 2018 کاهش یافته است چراکه سهم بیشتری از این محصول به تولید اتانول اختصاص پیدا کرده است. با این وجود کاهش قیمت بنزین در برزیل در ماه گذشته از افت بیشتر قیمت شکر جلوگیری کرده است چراکه نیشکر کمتری به تولید اتانول اختصاص یافته است.